The Sound of My Heart The Sound of My Heart: jangan takut nak mulakan first step

Saturday, January 21, 2012

jangan takut nak mulakan first step


hai dear bloggers and skodengkerss ~

first step to get a better result

ok pess setep (first step) untuk mereka yang nak ex
am besar .. tak kira la UPSR ke PMR ke SPM ke STPM ke .. dan tak lupa yang kat universiti mahupun kolej serta di matriks yang nak exam final year .. err apa aku meghepek nih >.<

first step nak berjaya kena think positive dulu .. think positive yang kita boleh ! yaa Malaysia Boleh ! jangan terlalu merendah diri . kalau orang lain boleh , kenapa kita tak bole .. yaa tak ?

tapi jangan laa think positip jea .. apa pun tak jadii ~ kena usaha ! nak berjaya , kena rajin rajin belajar . rajin rajin bertanya . rajin rajin membaca . kalau tak rajin , macam mana nak dapat result yang mantappp lagi terhebattt . yaa takk ?

first step to get a 'partner'

partner ? partner atas katil ? haha choii ! meghepek pulaa :
D what I mean partner untuk hati kita yang kesunyian tuh .. haha ataupun bahasa remaja pakwe/makwe boyprengg/gerlprengg ..

kalau hati dah berkenan apa salah nya terus kan first step . tak salah pun mencuba .. kena reject ke tak itu belakang kiraa .. sekurang kurang kita dah cuba dan tak la rasa menyesal kalau si dia dah jadi milik orang lainn .. eh macam aku teghasa sendiri jea .. haha


first step to improve yourself

berubah menjadi yang lebih baik itu bagus .. bukan menjadi lebih burukk .. kalau dulu kita panas baran , cepat marah . apa salah nya cuba mulakan first step untuk kurang kan marah .. kalau dulu kita tak suka senyum , apa salah nya kita berubah menjadi seorang yang murah dengan senyuman :]



first step kadang kadang memang susahh .. tapi kita tak kan tw kesenangan akan datang .. takde benda yang kita nak kita akan dapat dalam sekelip mata jea ..




p/s : first step aku yang seterus nya nak jadi atlet wira yang berjayaaa ~ yeahh ! ;D

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

3 comments :

pha is said...

so far belom pernah lagi lakukan first step to get partner... :(

anis aniesa said...

yup ! berubahlah untuk menjadi yang lebih baik :)

Niena Sofea said...

Niena ada buat GA , lebih 51 hadiah menarik untuk dimenangi .. Jom join ! =)
http://nienasofea.blogspot.com/2012/01/exclusive-giveaway-by-niena-sofea.html