The Sound of My Heart The Sound of My Heart: jangan mudah buruk sangka kat orangg

Friday, January 27, 2012

jangan mudah buruk sangka kat orangg


selamat malam :)
saya demam :)
(ceh macam pantun pulaa nih)

memang tak dinafikan kan orang lagi suka menilai dari luaran .. tak pernah tengok terus ke hati .. wahh kalau tengok terus ke hati jatuh cinta kang .. haha

jangan tengok dari segi warna kulit

ini asal tengok orang tuh kulit gelap sikit jea terus label orang dari bangla .. apa kes ? orang kulit putih tak nak pulak cakap albino ke apa .. cuba la fikir lain pulakk .. mana taw dea gelap sebab asyik bersukan .. masuk acara lari , lompat berpagar , galah panjang dan lain lain ..

bestie aku hitam hitam manis .. dea sungguh comel :]

jangan tengok dari rupa paras

cikaro A : pehh mamat tuh hensem macam Robert Pattinson siott !
cikaro B : aku kalau dapat jadi kan boyprengg memang aku jaga baik baik
cikaro A : amboi tak nak share ngan aku kee ?
cikaro B : takde masa aku nak share dengan kw .. baik aku simpan buat stok sendiri ..

asal hensem jea semua nak sapuu .. yang tak hensem tuh ? nak campak mana ? inilahh apa yang jadii .. pandang muka dulu .. patut nya selidik hatii dulu ..

polan A : aku tengok perempuan tuh mesti banyak spare part ..
polan B : perempuan cun tuhh ? asal pulaakk ?
polan A : nama pun cunn , hot , ramai peminat .. mesti lah banyak spare part .. mesti kaki layan jantan nih ..
polan B : masuk akal jugak apa kw cakap kann ..

nampak sangat cemburu jea lebihh .. apa masalah kalau ada perempuan cun , cantikk .. dah Tuhan kurnia kan kelebihan tuh kat dea .. tak semestinya perempuan yang ramai peminat nih suka layan jantan .. tak semestinya jantan yang dea layan tuh spare part dea .. bukan kah berkawan biar seribu ?

jangan tengok dari segi pakaian

nampak ada orang pakai baju bundle jea "eleh baju bundle sehelai sepuluh hengget .. sengkek sangat leteww"

nampak ada orang pakai baju seksi "amboii baju tak cukup kain .. abes semua benda nak ditunjukk .. mesti dah kasi semua kat boyprenggg"

nampak ada orang pakai baju longgar "haihh duduk bandar tak kan tek gheti bergaya kott .. apa punya kolot daa"

nampak ada laki pakai jubah "mak aihhhh ! baru balik dari Mekah ke hapee .. aku nak kirim air zam zam la kalau dea pegi sana lagii "

apa masalah sebenarnyaa ? apa yang dipakai semua menjadi masalahh .. semua nak dikritikk .. kalau susah sangat pegi jadi perunding imej .. takde la nak mengkritik bagai kann ~


kesimpulan yang boleh aku simpulkann .. jangan lebih lebih menilai orangg .. jangan sampai memburukkan orang lain .. nanti diri sendiri akan diburukkan .. (wahh macam pantun lagii)



p/s : aku pun ada juga mengkritik orang .. tapi aku tahu had nyaa
p/s : yang baru lepas putus cinta , jangan sedih sedih yaa .. nenek sentiasa ada
p/s : macam dah tw nak update apa lepas nih .. hewhewhew

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

1 comments :

Rapunzel Cikilolo said...

tak perlu kritik. nasihat sudeh...